Duiker
Duikkids

 

 

 

Duikertje

Te water gaan in het zwembad

Bij het snorkelen heb je al kunnen zien hoe we te water kunnen gaan:

Gewoon het water inlopen, en dan je vinnen aandoen, of met een grote stap naar voren, dus met de schredesprong of met de rol achterover vanaf een rubberbootje of de zwembadrand. Natuurlijk zul je tijdens het leren duiken en snorkelen deze allemaal vaak oefenen!

SchredesprongRol achterover

De eerste keer met perslucht

Als je kennismaakt met duiken en je gaat voor de eerste keer met perslucht oefenen, dan is het natuurlijk niet handig om gelijk met de zware set op je rug rond te lopen en een schredesprong te doen.

Vaak laat de instructeur in het ondiepe deel de set drijven door het vest een stuk op te blazen. Dan ga je zelf gewoon het water in, en terwijl je in het water staat kun je dan heel makkelijk de set als een jasje aantrekken. Doordat de set drijft kun je dan ook heel makkelijk de banden afstellen en zorgen dat de set goed past. Zo kun je rustig wennen aan je apparatuur!

Set aan1Set aan2Set aan3

Omdat je nog kunt staan in het ondiepe kan de instructeur alles nog eens duidelijk uitleggen, voor je echt onder water gaat verdwijnen.

Uitleg zwembad

Het water weer uit na je eerste oefenduik

Ook het water uitgaan kan lastig zijn. Bij de eerste keren doe je het zelfde als met het aantrekken: je blaast het vest op en doet de set af. Deze drijft dan rond, en de instructeur tilt hem uit het water. Als je sterk genoeg bent, dan doe je je vinnen uit bij de rand het bad en stapt gewoon met fles en al naar boven op het trapje, net als anders. Let er wel op dat er niemand achter je in het water ligt! Als je misstapt en valt, wil je niet op iemand anders vallen!

Ga dus ook zelf niet direct achter je buddy dobberen als deze eruit aan het klimmen is.

Nu je veilig het water in en uit kunt komen, kunnen we ook onder water gaan kijken, dus gaan we afdalen en opstijgen oefenen in het zwembad.

Duikles