Buitenvinnen
Duikkids

 

 

Schildpad

 

Kwal

 

Murene

 

Onderwaterlandschap koraalvlinders

Basisuitrusting extra

Natuurlijk heb je bij duiken ook de basisuitrusting nodig. Je weet vast nog wel wat je basis uitrusting is:

Snorkel

Ook bij duiken gebruik je de snorkel om makkelijk aan de oppervlakte te kunnen ademen. Dan hoef je niet de lucht uit de fles te gebruiken. Een snorkel bij je bril is bij persluchtduiken niet altijd handig - als je de automaat in je mond hebt dobbert deze los en zit soms in de weg. Daarom zijn er ook opbouwbare snorkels die in je vest kunt bewaren tot je ze nodig hebt.

Opvouwbare snorkel

Buitenvinnen

Bij buitenduiken heb je vaak speciale vinnen nodig, die over je duiklaarzen heen passen. Deze zijn vaak flink groter. Om deze flinke vinnen makkelijk aan en uit te kunnen doen hebben ze vaak speciale sluitingen.

Buitenvin

Een handige sluiting maakt het aantrekken van de vinnen makkelijker! Ook de grote lus, rechts op de foto bij de hielband kun je gebruiken om de hielband over je duiklaarsje heen te trekken.

En uittrekken ook, je kunt aan de zijkant van je enkel eenvoudig de gesp losklikken. Dan wel je vinnen vasthouden zodat ze niet wegdrijven!

Vin aantrekken

Lood

Ook moet je de hoeveelheid loodblokken aanpassen aan de rest van je uitrusting. Dat komt omdat een duikpak drijft, dus om onder water te komen heb je meer lood nodig. En bij duiken in zeewater heb je nog meer lood nodig.
Veel duikers gebruiken dus een loodgordel met 2 of 3 kilo lood voor zwembadtrainingen en hebben een extra loodgordel met meer lood om bij het duikpak te gebruiken.Softlood zakjes

Handiger is het als je trimvest speciale zakken heeft om lood in te stoppen, dit noemen we in het trimvest geintregreerd lood. Dan gebruik je geen loodblokken, maar zakjes met fijne korrels lood. Dit heet 'softlood'. Een plaatje van loodzakjes zie je hiernaast. Ook deze zakjes kunnen elk een ander gewicht hebben, van 100 gram tot 2 kilo.

Het aanpassen van de hoeveelheid lood aan je duikuitrusting heet de basistrim.

 

Je lichaam koelt in het water snel af. Daarom gebruiken we om te duiken Duikkleding. paginatop