Je set afbouwen na de duik
Na je duik moet de duikset natuurlijk ook weer uit elkaar gehaald worden. Ook dit heb je snel genoeg onder de knie als je het een paar keer gedaan hebt. En natuurlijk helpt ook je instructeur in het begin mee!
Kijk eerst maar weer even naar het filmpje. Onder het filmpje zetten we alles nog een keertje op een rij!
Dit is een handige manier:
- Kraan dicht draaien.
- De lucht uit het systeem laten ontsnappen. Heel simpel: je drukt de waterloosknop in totdat je geen gesis meer hoort. Voor de zekerheid kun je ook de waterloosknop van de octopus even indrukken. Kijk op de manometer of de druk ook op 0 bar staat!
- Maak de inflatoraansluiting los van de automaat.
- Zorg dat alles los is, dus de octopus niet meer in een houder, je console los van het vest
- Draai de aansluiting van de eerste trap los, en haal de beugel van de kraan. Als dit niet lukt, staat er nog druk op het systeem! Dus dan nog een keer extra op de waterloosknop drukken en de manometer checken!
- Maak (als het nodig is) het filter in de eerste trap droog en schoon. Doe dan de stofkap weer erop!
Dit moet je niet vergeten, als er water in de eerste trap komt dan wordt dit bij het opnieuw aansluiten op een fles met grote kracht door je automaat geblazen. Dat kan je een automaat kosten....
Je automaat berg je het beste op met de slangen in een cirkel.
- Haal de spanband bevestiging van het trimvest los van de fles, en het vest van de fles af.
- Zit er een stofkap op de kraan van de fles? Niet terugzetten, dan weet de duikschool of je instructeur dat de fles gevuld moet worden.
- Leg de fles plat neer!
Natuurlijk moet je je duikmateriaal goed verzorgen en vertroetelen. Dan gaan je dure spullen veel langer mee. Dus is het slim om na elke duik je materiaal te verwennen!
Dus ... gaan we nu de duikspullen verzorgen!